Fostul preşedinte american Donald Trump a sosit marţi la tribunalul din Miami unde a fost inculpat oficial pentru că a păstrat ilegal documente de securitate naţională atunci când a părăsit funcţia şi i-a minţit pe oficialii care au încercat să le recupereze, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI După ce a plecat de la tribunalul din Miami, Trump a făcut o oprire surpriză la un restaurant cubanez celebru, iar clienţii i-au cântat la mulţi ani
CITEȘTE ȘI Donald Trump a pledat nevinovat la toate cele 37 de acuzaţii din dosarul referitor la documentele clasificate
CITEȘTE ȘI Trump a fost plasat în custodia poliţiei la tribunalul din Florida, conform procedurilor

Lui Trump urmează să i se ia amprentele digitale şi va spune cum pledează la cele 37 de capete de acuzare în cadrul unei audieri programate pentru ora locală 15:00 (22:00, ora României). Audierea urmează să fie închisă pentru camerele de luat vederi şi transmisiunile în direct.

Este a doua vizită pe care Trump o face în sala de judecată în ultimele două luni. În aprilie, el a pledat nevinovat la acuzaţiile aduse de statul New York în cazul unei plăţi incorect înregistrate în actele fiscale pentru o vedetă porno, Stormy Daniels, pentru ca aceasta să păstreze tăcerea, în campania electorală din 2016. Spre deosebire de New York, unde este vorba de acuzaţii aduse la nivel de stat, apariţia sa de marţi de la Miami este pentru acuzaţii federale.

În afara tribunalului, susţinătorii au aplaudat sosirea lui Donald Trump. Poliţia a închis mai devreme străzile din jur pentru a investiga o posibilă ameninţare cu bombă despre care a spus mai târziu că nu reprezintă un pericol. Primarul din Miami, Francis Suarez, a declarat reporterilor prezenţi în faţa tribunalului că nu au existat probleme de securitate.

Autorităţile s-au pregătit pentru mulţimi de până la 50.000 de persoane şi pentru posibile violenţe, de teama repetării unui atac ca cel din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului american.

CITEȘTE ȘI Susţinătorii lui Trump se adună în faţa tribunalului din Miami unde fostul preşedinte are prima înfăţişare în cazul documentelor clasificate - VIDEO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.