Doi poliţişti au fost înjunghiaţi vineri în centrul Londrei, în cartierul Haymarket, în apropiere de Leicester Square, şi au fost spitalizaţi, iar un bărbat înarmat cu un cuţit a fost arestat, anunţă Poliţia din Londra carea precizează că nu investighează acest atac ca pe un atac terorist, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un bărbat a fost arestat” în cartierul Leicester Square, anunţă într-un comunicat Poliţia Metropolitană, fără să ofere detalii cu privire la starea sănătăţii poliţiştilor înjunghiaţi.

Unul dintre cei doi poliţişti a fost rănit grav la gât, potrivit tabloidul Daily Mail.

Viaţa celor doi poliţişti răniţi nu este în pericol, a declarat primarul Londrei Sadiq Khan, citat de BBC News.

Bărbatul arestat a fost şi el spitalizat, în folosirii unui Taser, pe Great Windmill Street, lângă Shaftesbury Avenue, potrivit BBC.

El a fost arestat cu privire la atacarea unui salvator, potrivit BBC.

Incidentul a avut loc către ora locală 6.00 (8.00, ora României).

Poliţia a anunţat că acest atac nu este ”considerat ca legat de terorism”.

Primarul Londrei Sadiq Khan a denunţat această agresiune drept ”îngrozitoare” şi a evocat riscurile pe care şi lea sumă poliţiştii pentru a asigura siguranţa tuturor.

”Mi s-a spus că un bărbat a încercat să jefuiască un magazin din zonă”, declară BBC un paznic sub protecţia anonimatului.

”Magazinul a chemat poliţia, iar el (suspectul) i-a înjunghiat (pe poliţişti) când au sosit”, declară aceeaşi sursă.

Această agresiune intervine în timp ce un dispozitiv uriaş de securitate este desfăşurat în capitala britanică înainte funeraliilor de stat, luni, ale defunctei regine Elizabeth a II-a.

Sute de lideri şi de capete încoronate din lume urmează să asiste la o ceremonie care se anunţă o ”provocare masivă”, potrivit noului şef al Poliţiei Londrei, Mark Rowley.

Mii de poliţişti au fost ”rechiziţionaţi” la aceste funeralii naţionale.

Regatul Unit a fost însângerat de mai multe atentate în ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.