Două persoane au fost ucise, iar alte cinci rănite în centrul istoric al Québecului, în estul Canadei, de către un tânăr care purta o ţinută medievală şi era înarmat cu o sabie, care a fost rapid arestat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agresiunile au avut loc sâmbătă noaptea, de Halloween, în Vechiul Québec, în cartierul celebrului Castel Frontenac, un loc foarte vizitat de turişti în capitala provinciei canadiene francofone şi în sectorul Parlamentului Québecului, potrivit poliţiei.

Suspectul, ”un bărbat între 20 şi 30 de ani”, înarmat cu o sabie şi îmbrăcat în ţinută ”medievală”, a agresat mai multe persoane dintr-un motiv încă nestabilit.

Trei martori declară pentru ziarul local Le Soleil că atacatorul ar fi ”tăiat la gât” prima victimă, în apropiere de Castelul Frontenac şi că în zonă era ”mult sânge”.

Bărbatul şi-ar fi continuat drumul pe rue des Remparts, unde a ucis a doua persoană, după care s-a dus către Vechiul Port, unde a rănit alte persoane, potrivit ziarului.

URMĂRIRE

În urma unei urmăriri pe străzile oraşului, bărbatul a fost arestat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a anunţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Serviciului de Poliţie al oraşului Québec (SPVQ), Étienne Doyon.

Poliţia a fost semnalată telefonic sâmbărtă seara, către ora locală 22.30 (5.30, ora României) cu privire la ”multiple agresiuni armate” ”în sectorul Vechiului Québec”, a precizat Doyon.

SVPQ a ”desfăşurat mai mulţi poliţişti pe teren”, inclusiv patrule şi poliţişti cu câini special antrenaţi în căutarea atacatorului.

Suspectul a fost ”arestat cu puţin înainte de ora (locală) 1.00 (7.00, ora României)” în apropiere de Espace 400, în apropierea Vechiului Port, a precizat el.

Bărbatul a fost ”controlat” şi ”transportat către un centru spitalicesc pentru a fievaluat”, a anunţat poliţistul.

El a fost identificat în mod oficial, însă poliţia nu i-a dezvăluit identitatea..

”Este vorba despre un bărbat care era îmbrăcat în ţinută medievală. Este vorba despre un bărbat care avea o sabie asupra sa. Este vorba despre răni cauzate cu arma albă. Este tot ceea ce putem spune pentru moment”, a subliniat Doyon.

La arestarea sa în vechiul port, bărbatul, născut în 1996 potrivit ziarului Le Soleil, era culcat la pământ, desculţ şi avea hipotermie. El s-a predat poliţiştilor fără să opună rezistenţă, potrivit ziarului, care precizează că suspectul şi-ar fi planificat fapte de un an şi jumătate.

Poliţia nu a prezentat detalii nici despre identitatea şi vârsta victimelor, precizând doar că natura rănilor ”variază”.

Poliţia a deschis o anchetă şi le-a cerut locuitorilor ”să rămână înăuntru” în noaptea de sâmbără spre duminică, când câteva cartiere au fost închise de un impoant dispozitiv de poliţie.

Din cauza pandemiei covid-19, străzile din Vechiul Québec erau foarte puţin frecventate la momentul dramei, declară pentru AFP un jurnalist independent, Jordan Proust.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.