Două persoane au murit, iar alte aproximativ 30 au fost rănite joi, în apropiere de Lodi, nu departe de Milano, unde a deraiat un tren de mare viteză (TGV) care asigura o legătură între Milano şi Salermo (sud), însă niciun rănit nu se află într-o stare critică, au anunţat salvatorii şi prefectul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc la nivelul Lodi, la aproximativ 50 de kilometri sud de Milano, iar cei doi morţi ar fi maşiniştii trenului, potrivit aceloraşi surse.

Prefectul din Lodi, Marcello Cardona, care a venit la faţa locului, a confirmat că au murit doi maşinişti şi a anunţat că ”nu ar urma să existe alte victime”, pentru că niciun rănit nu provoacă îngrijorări. ”Ar fo putut fi mai grav”, a declarat prefectul.

”Primele investigaţii au început, pentru a înţelege unde se află punctul zero” al deraierii, a declarat el pentru Rainews 24, precizând că ”nu se poate spune încă nimic” despre cauza accidentului.

”Ministrul de Interne a fost informat imediat. Procurorul Republicii se află la faţa locului”, a adăugat prefectul.

Potrivit salvatorilor, 27 de persoane au fost rănite, dintre care 25 foarte uşor, iar două un pic mai grav, însă niciuna nu ridică îngrijorări.

Trenul ”nu era foarte aglomerat”, scrie Corriere della Sera.

CAUZE NEDETERMINATE

Societatea publică de căi ferate Ferrovie dello Stato a anunţat că accidentul ”ale cărui cauze trebuie să fie determinate”, a condus iniţial la întreruperea circulaţiei feroviare pe linia de mare viteză Milano-Bologna, dar traficul a fost deviat, provocând întârzieri de până la o oră.

Potrivit primelor constatări, scrie presa, se pare că locomotiva trenului a ieşit de pe şine şi a lovit un vagon de marfă de pe o linie paralelă, după care a lovit o clădire feroviară situată la câteva zeci de metri distanţă. 

Potrivit unor imagini de televiziune, locomotiva, desprinsă de tren, a spart clădirea, iar primele două vagoane s-au răsturnat pe şine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.