Un dispozitiv exploziv a fost dezactivat într-o clădire locuită din Sankt Petersburg, a anunţat joi şeful administraţiei cartierului Nevski, Konstantin Serov, relatează Tass. Explozibilii descoperiţi ]n imobil sunt similari bombei neexplodate descoperite la metroul din oraş luni, când un atentat s-a soldat cu 14 morţi, au declarat surse din serviciile ruse de securitate citate Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Explozibilii descoperiţi într-un bloc din Sankt Petersburg sunt similari bombei neexplodate descoperite la metrou luni

Explozibilii descoperiţi într-un bloc din Sankt Petersburg sunt similari bombei neexplodate descoperite la metroul din oraş luni, când un atentat s-a soldat cu 14 morţi, au declarat surse din serviciile ruse de securitate citate Reuters.

“Explozibilii erau în cantitate similară ca cea folosită la (staţia de metrou – n.r.) Vosstania”, a spus sursa citată sub acoperirea anonimatului.

Un martor aflat în apropiere de clădirea percheziţionată a auzit oficiali spunâns că dispozitivul explozibil găsit este „exact” ca bomba neexplodată.

Autorităţile ruse au reţinut joi mai multe persoane, după descoperirea bombei într-o garsonieră la etajul al şaptelea dintr-un bloc din oraş. Autorităţile au precizat şi că anchetează presupuşi complici ai bărbatului aflat în spatele atentatului de la metrou, de săptămâna aceasta.

Un bărbat identificat drept Anatoli a declarat că a văzut poliţia reţinând patru tineri care stăteau la etajul opt. 

Dispozitiv exploziv dezactivat într-o garsonieră de la etajul şapte al unui imobil locuit din Sankt Petersburg

Un dispozitiv exploziv a fost dezactivat într-o clădire locuită din Sankt Petersburg, a anunţat joi şeful administraţiei cartierului Nevski, Konstantin Serov, relatează Tass.

”Un dispozitiv exploziv a fost găsit şi a fost dezactivat”, a declarat el pentru presă.

”S-a dat ordin ca locuitorii (evacuaţi) să revină. Totul este sigut la etajul şapte”, a spus el, adăugând că anchetatorii acţionau în continuare la etajele opt şi nouă.

Serov a precizat că locuitorii garsonierei în care a fost găsit dispozitivul exploziv nu sunt proprietarii acesteia.

”Este nevoie de timp să se afle cum au ajuns acolo”, a spus el, fără să ofere alte informaţii despre numărul locuitrilor garsonierei.

Potrivit unor locuitori din bloc, garsoniera de la etajul şapte era închiriată.

Locatarii de pe două scări din imobil au fost evacuaţi. Unii dintre ei s-au dus la serviciu, iar alţii au fost trimişi la o grădiniţă din apropiere, a precizat el.

Filiala din oraş a Serviciului federal rus de securitate (FSB) a anunţat anterior că ocupanţii unui apartament dintr-o clădire de pe bulevardul Toverişcevski, în cartierul Nevski, au fost evacuaţi după găsirea unui obiect suspect.

Fosta capitală imperială încă se resimte după atentatul din metrou, de luni, soldat cu 14 morţi şi zeci de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.