Cel puţin zece persoane au murit într-un incendiu care izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-un hotel în care locuiau persoane fără adăpost, la Porto Alegre, în sudul Braziliei, anunţă pompierii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Zece victime au fost confirmate”, anunţă într-un comunicat pompierii din statul Rio Grande do Sul.

Hotelul funcţiona în mod ”ilegal”, potrivit pompierilor.

Medici legişti se aflau la faţa locului pentru a identifica victimele şi a ancheta cauzele incendiului, anunţă pompierii.

Nouă persoane salvate au fost conduse la două spitale din regiune, anunţă coordonatoarea Protecţiei Civile din Porto Alegre Barbara Barbieri.

”S-a întâmplat foarte repede. Au strigat «foc!», iar focul era deja în două camere alături de a mea. Am fugir pentru că era deja fum”, declară site-ului G1 un locuitor al căminului, care a cerut protecţia anonimatului.

În imagini difuzate de presa locală apare o clădire de trei etaje în flăcări şi popmpieri care încearcă să stingă incendiul.

Pompierii au sosit la faţa locului către ora locală 2.00 (8.00, ora României) şi au controlat incendiul după aproximativ trei ore.

”NEREGULI”

”Cu tristeţe şi îngrijorare am aflat despre moartea a cel puţin zece persoane în incendiu”, a scris pe X preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, care şi-a exprimat solidaritatea faţă de rudele victimelor.

Guvernatorul statului, Eduardo Leite, s-a declarat pe X ”!profund şocat” de dramă.

Directorul Protecţiei Civile din Porto Alegre Evaldo Rodrigues de Oliveira a anunţat că o echipă era pe cale să evalueze pagubele suferite de structura clădirii, care face parte dintr-o reţea de hoteluri ieftine ale oraşului Porto Alegre.

Potrivit pompierilor, clădirea nu avea permis de exploatare şi nici plan de prevenirea incendiilor.

Un membru al Adunării Legislative a statului, Matheus Gomes, a denunţat faptul că hotelul primea fonduri de la primărie, în pofida unor acuzaţii cu privire la ”nereguli” de ”ani”.

”Este necesar să se ancheteze nu doar cu privire la incendiu, ci şi cu privire la ceea ce a condus la această tragedie”, a acuzat el pe X.

În 2013, în statul Rio Grande do Sul, un incendiu într-o discotecă din oraşul Santa Marta s-a soldat cu 242 de morţi.

Majoritatea victimelor a murit asfixiată de un fum toxic degajat de materialul inflamabil prezent în acoperişul sălii, care nu avea extinctoare în stare de funcţionare şi avea doar două uşi de evacuare, prost semnalate, potrivit anchetei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.