Cel puţin 155 de persoane au fost ucise vineri într-un atac cu bombă şi armat la o moschee din nordul instabilului Sinai egiptean, aparent ultimul dintr-o serie de atacuri ale unei grupări locale afiliate Statului Islamic, potrivit agenţiei de stat Mena, scrie The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 85 de morţi şi alţi cel puţin 80 de răniţi

Potrivit Mena, care citează surse oficiale, alte aproximativ 120 de persoane au fost rănite în acest atac care a vizat credincioşi în timpul marii rugăciuni săptămânale la Moscheea al-Rawdah, în localitatea Bir al-Abd, situată la aproximativ 45 de kilometri de capitala provinciei Sinaiul de Nord El-Arish.

Militanţii au bombardat mocheea de la bordul a patru vehicule şi au deschis focul asupra credincioşilor în timpul rugăciunii de vineri, au declarat trei ofiţeri din cadrul forţelor de securitate.

Victimele erau transferate la spitale locale, au precizat poliţiştii, sub protecţia anonimatului, din cauză că nu au voie să furnizeze informaţii presei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.