Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko acuză luni Ucraina de faptul că pregăteşte un atac împotriva Belarusului şi că, în consecinţă, Minskul urmează să desfăşoare trupe ruso-belaruse, fără să precizeze unde anume, relatează AFP

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Kremlinul refuză să confirme desfăşurarea unui grup militar comun de trupe cu Belarus

”Din cauza agravării situaţiei la frontierele de vest ale Uniunii (ruso-belaruse), noi am convenit să desfăşurăm un grup regional al Federaţiei ruse şi Republicii Belarus”, a anunţat într-o reuniune cu oficiali belaruşi în domeniul securităţii Lukaşenko, citat de agenţia belarusă de stat de presă Belta.

Lukaşenkko a anunţat că Belarusul şi Rusia urmează să desfăşoare un gruip militar regional şi că au început să-şi unească forţele în urmă cu două zile, din câte se pare după explozia de la podul rus din Crimeea.

Forţele ruse au folosit Belarusul ca bază din spatele frontului încă de la 24 februarie, când Vladimir Putin a invadat Ucraina, în vederea desfăşurării unor trupe şi echipamente militare în nmordul Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.