Armata rusă a anunţat joi că a început să se replieze în regiunea Herson, ţinta unei contraofensive a forţelor ucrainene în sudul Ucrainei, şi să se repoziţioneze pe malul de est al fluviului Nipru, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unităţi din contingentul trupelor ruse manevrează către poziţii amenajate pe malul stâng (la est) al fluviului Nipru, conform planului aprobat” miercuri, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Această retragere, anunţată miercuri de către ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, implică plecarea din oraşul Herson a trupelor ruse, singura capitală regională cucerită de Kremlin de la începutul Războiului rus în Ucraina, la 24 februarie.

Armata ucraineană a recucerit miercuri 12 localităţi în regiunea Herson, anunţă comandantul-şef al Forţelor ucrainene, Valeri Zalujni.

”În cursul zilei precedente (miercuri), unităţi ale Forţelor de apărare au avansat cu şapte kilometri şi au preluat controlul a şase localităţi în direcţia Petropavlivka-Novoraisk”, anunţă într-un mesaj postat pe Telegram Zalujni.

Armata ucraineană a preluat, de asemenea, ”controlul al şase localităţi în direcţia Pervomaiske-Herson” - în total peste 260 de kilometri pătraţi, anunţă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.