Ambasada SUA în Israel anunţă că punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Gaza şi Egipt se va deschide sâmbătă la ora 10:00, precizând că nu se ştie cât timp va fi deschisă graniţa. Punctul de trecere a frontierei a fost deschis pentru scurt timp, pentru trecerea unui convoi de 20 de camioane cu ajutoare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Un convoi care include 20 de camioane de ajutoare urma să intre sâmbătă în Fâşia Gaza din Egipt, transportând medicamente şi alimente, se arată într-un comunicat al grupării palestiniene Hamas, citat de Reuters.

Convoiul transportă medicamente, consumabile medicale şi o cantitate limitată de alimente (conserve).

Televiziunea de stat egipteană a arătat camioane care au aşteptat de zile întregi să intre în zona de trecere a frontierei din Peninsula Sinai, iar sâmbătă a prezentat imagini cu acestea trecând frontiera în Gaza.

Conform CNN, punctul de frontieră a fost închis imediat după trecerea convoiului.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Am primit informaţii că punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Gaza şi Egipt se va deschide sâmbătă, 21 octombrie, la ora 10:00, ora locală. Dacă graniţa va fi deschisă, nu ştim cât timp va rămâne deschisă pentru ca cetăţenii străini să părăsească Gaza”, conform unui anunţ postat pe site-ul ambasadei.

Reprezentanţa diplomatică anticipează că mulţi oameni vor încerca să treacă în cazul în care graniţa se deschide, avertizând cetăţenii americani care încearcă să intre în Egipt să se aştepte la un mediu potenţial haotic şi dezordonat de ambele părţi ale punctului de frontieră.

”Vă vom trimite informaţii actualizate despre asistenţa guvernului SUA în Egipt. Situaţia rămâne dinamică şi fluidă, iar mediul de securitate este imprevizibil. Ar trebui să vă evaluaţi siguranţa şi securitatea personală înainte de a alege să vă deplasaţi spre graniţă sau să încercaţi să treceţi”, este mesajul ambasadei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.