Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, avea un avans după numărarea primelor voturi la turul doi al alegerilor, duminică, însă acesta a fost anulat între timp şi acum Lula este cel care conduce, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - 

După ce s-au numărat voturile de la 67,76 din aparatele de vot, Lula a trecut în faţă, cu 50.01 la sută, în timp ce Bolsonaro are 49.99 la sută.

ŞTIREA INIŢIALĂ

După numărarea voturilor de la 5,6 la sută din aparatele de vot, Bolsonaro avea 53,2 la sută din totalul voturilor, în timp ce rivalul său, fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva (77 de ani), avea 46,8 la sută.

După numărarea a 20,8 la sută din aparatele de vot, avansul lui Bolsonaro scăzute, preşedintele ajungând la 51,5 la sută. Lula avea 48,5.

Aproximativ 156 de milioane de brazilieni au fost chemaţi, duminică, la urne, pentru a-şi alege viitorul preşedinte între Jair Bolsonaro sau Luiz Inacio Lula da Silva.

Sondajele prevăd de luni de zile un al treilea mandat de patru ani pentru fostul şef al statului de stânga Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010), însă preşedintele de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, în vârstă de 67 de ani, totuşi poate câştiga după scorul neaşteptat din turul 1 al prezidenţialelor, din 2 octombrie: 43% faţă de 48% la Lula.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.