Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a denunţat miercuri, pe Twitter, ”apariţia unor buletine de vot surpriză” - fără vreo dovadă -, într-o fraudă electorală vizând să-l defavorizeze, încercând astfel să semene îndoiala cu privire la operaţiuni de nuMărare a voturilor aflate în desfăşurare în mai multe state-cheie în alegerile prezidenţiale, relatează AFP. Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden a promis miercuri că Partidul Democrat va lupta până la capăt, pentru ca toate buletinele de vot din alegerile prezidenţiale americane de marţi să fie luate în considerare, în pofida voinţei lui Donald Trump de a întrerupe numărarea voturiilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI ALEGERI ÎN SUA Biden promite pe Twitter o luptă ”neobosită, până când va fi numărat fiecare vot”
CITEȘTE ȘI ALEGERI ÎN SUA Trump continuă să denunţe ”buletine Biden” în state-cheie în timpul numărării voturilor

 

”Ieri (marţi) seara, eu aveam un avans bun în numeroase state-cheie, aproape toate conduse şi controlate de către democraţi”, a scris el pe Twitter.

”Apoi, unul câte unul, ele au început să dispară magic, odată cu apariţia şi numărarea buletinelor surpriză. FOARTE STRANIU. «Sondorii» s-u înşelat complet şi istoric”.

 

În realitate, este vorba despe numărarea buletinelor prin corespondenţă, care ar putea să fie numărate după mai multe zile în anumite state.

Twitter a blocat mesajele şi le-a semnalat natura discutabilă şi posibil înşelătoare.

Potrivit directoarei de campanie a lui Joe Biden, candidatul democrat este pe cale să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale americane şi cei 270 de mari electori până la sfârşitul zilei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.