Un membru al Marinei americane (US Navy), unul dintre valeţii personali ai preşedintelui Donald Trump, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, ceea ce alimentează temeri cu privire la o eventuală contaminare a locatarului Casei Albe, dezvăluie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valeţii sunt membri ai unei unităţi militare de elită dedicate Casei Albe şi lucrează foarte îndeaproape cu preşedintele şi Prima Doamnă.

Trump a fost tulburat când a fost informat, miercuri, că valetul a fost testat pozitiv, a declarat o sursă pentru CNN, şi a fost testat la rândul său, din nou, de către un medic de la Casa Albă.

Casa Albă a confirmat dezvăluirea CNN într-un comunicat.

”Am fost informaţi recent de Unitatea Medicală a Casei Albe că un membru al armatei americane care lucrează în campusul Casei Albe a fost testat pozitiv cu coronavirus”, a anunţat într-un comunciat adjunctul purtătorului de cuvânt al Executivului Hogan Gidley.

”Preşedintele şi vicepreşedintele au fost testaţi negativ ulterior cu virusul şi rămân farte sănătoşi”, se arată în comunicat.

O sursă de la Casa Albă a declarat că valetul, un bărbat a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a prezentat ”simptome” miercuri dimineaţa şi că vestea că cineva apropopiat de Trump a fost testat pozitiv cu noul coronavirus s-a răspândit în Aripa de Vest.

Trump, vicepreşedintele Mike Pence şi oficiali de rang înalt care intră în contact cu regularitate cu ei sunt testaţi săptămânal, au declarat pentru CNN două surse la curent cu dosarul.

Casa Albă continuă să folosească testul rapid Abbott Labs, care oferă rezultatul în aproximativ 15 minute.

Mai mulţi oficiali care au fost testaţi au declarat că procedura are loc în Clădirea Biroului Executiv Eisenhower, situat lângă intrarea în Aripa de Vest.

Un oficial medical tamponează nările persoanei testate şi o informează că urmează să afle rezultatul în câteva minute în cazul în care acesta este pozitiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.