Un misionar mormon american, Mason Wells, în vârstă de 19 ani, rănit în atacurile de la Bruxelles, a supravieţuit anterior atentatului de la maratonul de la Boston şi masacrului de la Paris, scrie cotidianul The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul originar din Utah se afla la câţiva metri de locul unde a avut loc una dintre exploziile de pe aeroportul belgian Zaventem, marţi.  El a fost rănit la tendonul lui Ahile, dar şi la cap. De asemenea, a suferit răni de şrapnel şi arsuri grave.

Wells se afla şi foarte aproape de linia de sosire a Maratonului de la Boston, din aprilie 2013, atunci când fraţii Ţarnaev au comis atacurile. El se afla împreună cu tatăl său şi o aplauda pe mama sa, care lua parte la cursă. Ambii au simţit pământul cutremurându-se atunci când una dintre bombe a explodat.

“Este incredibil că a fost atât de aproape de mai mult de un atac”, a declarat episcopul mormon Scott Bond, din Utah, pentru New York Daily News.

“Cred că oricare dintre noi ar fi afectat puternic, dar cred că el este cineva care poate face faţă unui astfel de lucru mai bine decât oricine altcineva”, a adăugat el.

Wells se afla la Paris şi în momentul atacurilor din noiembrie, dar se află în altă zonă a oraşului şi nu a fost rănit.

Tatăl său, Chad Wells, a declarat că a aflat de la televizor despre atentatele de la Bruxelles şi l-a sunat imediat pe şeful misiunii mormone. Acesta i-a spus că fiul său este rănit, dar în viaţă.

A reuşit să vorbească la telefon cu tânărul abia după opt ore, timp în care acesta fusese operat.

“Este al treilea atac terorist” pe care l-a trăit, a povestit Chad Wells. “Să sperăm că a terminat cu perioadele de încercare în viaţă”, a adăugat el.

Chris Lambson, un prieten al familiei Wells, crede că intervenţia divină l-a ajutat pe tânăr să supravieţuiască atacurilor.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.