În total 11 persoane, inclusiv trei membri ai forţelor de securitate, au fost ucişi într-un atac jihiadist vizând o poziţie militară la intrarea de vest a Bagdadului, potrivit poliţiei şi unor surse medicale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Irakul a declarat în urmă cu trei ani ”victoria” împotriva Statului Islamic (SI), însă organizaţia jihadistă deţine în continuare celule clandestine, mai ales în zona centurii agricole a Bagdadului, unde se află Radouaniya, satul în care a avut loc duminică acest atac.

”Cinci membri din cadrul Hashd-ului tribal”, unităţi de foşti paramilitari care au fost integrate în stat, ”au fost ucişi şi şase locuitori veniţi să-i ajute”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP.

O sursă medicală a confirmat bilanţul şi a precizat că alte opt persoane rănite au fost internate într-un spital la Bagdad.

Atacul a început cu ”tiruri de grenadă vizând un turn de obsevaţie a Hashd-ului tibal din partea unor elemente SI”, a precizat sursadin cadrul poliţiei.

Atacul, comis dumincă noaptea, nu a fost revendicat în mod oficial.

O operaţiune comună a armatei şi poliţiei căuta atacatorii, care au atacat din maşini, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, potrivit Reuters.

Statul Islamic a reuşit să cucerească în 2014 aproape o treime din teritoriul Irakului, pe care l-a abandonat la sfârşitul lui 2017, izgnit din ”califatul” autoproclamat după trei ani de război ce a mobilizat trupele irakiene şi o coaliţie internaţională de 76 de ţări.

Combatanţi jihadişti se ascund în prezent în zone muntoase sau deşertice în centrul şi vestul Irakului. Ei şi-au pierdut capacitatea de a comite atacuri de anvergură. Ei continuă să atace, însă un bilanţ de 11 este rar într-o ţară în care nu a mai avut loc un atentat major de trei ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.