Uniunea Europeană a adunat ”probe” care demonstrează că dronele folosite de către Rusia în Ucraina au fost furnizate de către Iran şi pregăteşte sancţiuni pe care să le impună Teheranului, anunţă miercuri o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei europene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum, că am adunat suficiente probe, lucrăm la un răspuns european clar, rapid şi ferm”, anunţă o purtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene Josep Borrell, Nabila Massrali.

O listă de sancţiuni a fost trimisă statelor membre UE, iar o decizie urmează să fie luată ”în cursul acestei săptămâni”, declară surse diplomatice AFP.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat miercuri că au distrus 223 de drone iraniene, începând de la jumătatea lui septembrie.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba - nevoit să se refugieze luni într-un adăpost, din cauza bombardamentelor cu drone de la Kiev - le-a cerut omologilor săi din UE să sancţioneze Iranul.

”Un consern politic larg a apărut în cursul unei reuniuni cu privire la faptul că UE este necesar să acţioneze rapid”, anunţă Nabila Massrali.

UE a sancţionat luni 11 oficiali iranieni - inclusiv pe şeful Poliţiei Moravurilor -, implicaţi în reprimarea manifestaţiilor din Iran declanşate de moartea lui Mahsa Amini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.