Comitetul Executiv al Uniunii Creştin Democrate (CDU) a Angelei Merkel a hotărât să amâne Congresul formaţiunii în vederea alegerii preşedintelui partidului, prevăzut la 4 decembrie, declară luni surse din cadrul CDU pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Memebrii Comitetului au adoptat prin vot - cu unanimitate - o propunere a lui Annegret Kramp-Karrenbauer, preşedinta partidului conservator, de a lua o hotărâre la 16 ianuarie cu privire la posibilitatea organizării unei reuniuni cu delegaţi în toiul pandemiei covid-19.

În cazul în care situaţia sanitară este în continuare gravă la 16 ianuarie, CDU ar putea lua în calcul să organizeze un Coingres virtual şi să autorizeze participanţii să voteze prin poştă, declară sursele citate.

Angela Merkel, care se află la putere din 2005, a anunţat că se retrage din viaţa politică după ce-şi încheie mandatul.

Preşedinta CDU Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat, la rândul său, în februarie, că nu candidează la succesiunea cancelarului în alegerile naţionale prevăzute în toamna lui 2021.

În prezent, preşedintele-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet, fostul adversar al lui Merkel Friedrich Merz şi expertul în politică externă Norbert Röttgen şi-au anunţat candidatura la preşedinţia CDU.

Organizarea unui congres ”nu va fi permisă” în contextul unei creşteri puternice a infecţiilor cu covid-19, a anunţat într-o conferinţă de presă, la Berlin, secretarul general al CDU Paul Ziemiak, relatează AFP.

Partidul urmează să decisă ceea ce va face în urma examinării situaţiei la jumătatea lui decembrie, a anunţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.