Peste 29 de milioane de copii s-au născut în zone de conflict în 2018, a anunţat vineri UNICEF, citată de DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La nivel global, unul din cinci copii şi-a început viaţa în medii extrem de periculoase şi stresante, inclusiv în ţări precum Afganistan, Somalia, Sudanul de Sud, Siria şi Yemen, potrivit organizaţiei pentru drepturile copiilor. 

"Milioane de familii nu au acces la alimente, apă potabilă, salubrizare sau un mediu sigur şi sănătos în care să crească şi să relaţioneze", a declarat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore, într-un comunicat de presă. "Pe lângă pericolele imediate şi evidente, efectele unui asemenea început în viaţă pe termen lung sunt potenţial catastrofice". 

Experienţe traumatice prelungite şi repetate pot afecta capacitateacopiilor de a învăţa, comportamentul, precum şi sănătatea fizică şi mintală.

Un angajat UNICEF din Yemen a văzut copii ''atât de subnutriţi şi de traumatizaţi, încât aceştia se detaşează emoţional de lume şi de oamenii din jur, ceea ce-i face să devină pasivi, fără a putea interacţiona cu familiile'', potrivit comunicatului de presă.

Potrivit organizaţiei, părinţii din zonele de conflict ''au nevoie cu disperare de mai mult sprijin pentru a putea face faţă dezastrului pe care îl au de înfruntat''.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.