Cel puţin 12 persoane au murit în atacuri contra unităţilor de sănătate de la începutul invaziei ruse din Ucraina şi alte 34 au fost rănite, a anunţat UNICEF, duminică, avertizând că există "riscul prăbuşirii' sistemului de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sistemul de sănătate din Ucraina este în mod evident sub presiune, iar prăbuşirea lui ar fi un dezastru”, avertizează directorii generali ai Unicef, UNFPA (Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie) şi OMS, într-o declaraţie comună emisă duminică, informează lefigaro.fr.

Potrivit rapoartelor Sistemului de monitorizare a atacurilor din domeniul sănătăţii al OMS, în 24 dintre aceste incidente, unităţile de sănătate au fost avariate sau distruse, în timp ce în cinci cazuri, ambulanţele au fost avariate sau distruse.

Potrivit acestor agenţii şi organizaţii, în Ucraina s-au născut 4.300 de copii de la începutul invaziei, la 24 februarie,şi se aşteaptă să nască 80.000 de femei ucrainene în următoarele trei luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.