Un nou decret publicat în numărul de luni al Magyar Közlöny (Monitorul Ungariei) permite desfăşurarea Forţelor de Răspuns al NATO în partea de vest a Ungariei, potrivit unui raport al site-ului de ştiri telex.hu, scrie Budapest Business Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit decretului, trupele NATO pot fi dislocate în judeţele Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna,  Vas, Veszprém, Zala, judeţul Pest în partea de vest a Dunării şi în părţi ale Budapestei la vest de Dunăre.

Decretul guvernamental permite, de asemenea, Forţelor de Răspuns NATO să tranziteze Ungaria pe uscat şi pe calea aerului.

Pe de altă parte, decretul interzice transporturile de arme către Ucraina care ar tranzita Ungaria, precizând că ţara „urmează o politică naţională mai strictă pentru a-şi proteja interesele esenţiale de securitate”.

Cu toate acestea, transporturile de arme către alte ţări aliate pot trece pe teritoriul Ungariei, iar decretul permite şi transportul de provizii de ajutor (cum ar fi echipament de protecţie individuală, materiale de prim ajutor şi combustibil) către Ucraina.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.