Un vot al Consiliului de Securitate al ONU asupra unui proiect de rezoluţie privind p îmbunătăţire a situaţiei umanitare catastrofale din Fâşia Gaza a fost amânat din nou, miercuri, anunţă ambasadorul Ecuadorului, care prezidează Consiliul în decembrie, relatează AFP şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul de Securitate s-a pus de acord să continue azi (miercuri) negocierile şi să dea mai mult timp diplomaţiei. Iar preşedinţia va reprograma votul mâine dimineaţă”, a declarat presei, în urma unor consultări cu uşile închise José Javier De la Gasca Lopez Dominguez.

Votul acestui proiect, iniţiat de către Emiratele Arabe Unite (EAU) a fost amânat de mai multe ori, din cauza unor dezacorduri cu privire la faptul că textul ar fi susţinut de către Statele Unite sau că americanii s-ar abţine de la vot, permiţând astfel o adoptare.

O sursă deiplomatică declară CNN că punctele-cheie din proiect aflate în discuţie sunt o formulare cu privire la un ”armistiţiu” şi un îndemn al ONU la ”înfiinţarea unui mecanism de monitorizare în Fâşia Gaza cu personalul şi echipamentul necesare, sub autoritatea secretarului general al ONU”.

BLINKEN CERE SĂ SE EXERCITE PRESIUNI ASUPR HAMAS

Pe de altă parte, secretarul de Stat american Antony Blinken îndeamnă miercuri lumea să exercite presiuni asupra mişcării islamiste palestiniene Hamas - şi nu doar asupra Israelului -, în contextul unei amplifăcări a unor critici la nivel internaţional împotriva campaniei militare a Israelului în Fâşia Gaza.

”Se pare că exisrtă o tăcere asupra a ceea ce ar putea să facă Hamas, ar trebui să facă, trebuie să facă dacă vrem să punem capăt suferinţei bărbaşilor, femeilor şi copiilor nevinovaţi”, a declarat într-o conferinţă de presă Blinken .

”Ar fi bine ca lumea să se unească în jurul acestei idei”, a apreciat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.