Gărzi israeliene de securitate au ucis un tânăr palestinian, Karam Ali Ahmad Salman, în vârstă de 18 ani, în apropierea unei colonii, în Cisiordania ocupată, anunţă Ministerul palestinian al Sănătăţii, iar armata israeliană susţine că era înarmat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Karam Ali Ahmad Salman a fost ucis de către ”ocupaţia israeliană, în apropiere de colonia Kdumim”, precizează Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Armata israeliană a anunţat că o ”echipă civilă de securitate” a deschis focul asupra unei persoane ”înarmate cu un pistol” în apropierea acestei colonii, situată în nordul Cisiordaniei.

Colonia Kedumim a fost construită pe terenuri palestiniene private, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii.

Cel puţin 32 de palestinieni - inclusiv autori ai unor atacuri, combatanţi şi civili - au fost ucişi de către israelieni de la începutul anului, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP din surse oficiale.

Premierul Benjamin Netanyahu a ameninţat cu un răspuns ”puternic” şi ”solid” faţă de două atacuri comise vineri şi sâmbătă de către doi palestinieni. în Ierusalimul de Est, partea arabă a Oraşului Sfânt, ocupat şi anexat de către Israel.

Secreatrul de Stat american Antony Blinken urmează să efectueze o vizită la Ierusalimul de Est şi la Ramallah, luni, pentru a discuta despre măsuri în vederea unei dezescaladări.

Anul 2022 a fost cel mai sângeros în Cisiordania ocupată, de la sfârşitul celei de a Doua Intifade - revolta palestiniană din perioada 2000-2005.

Potrivit unui bilanţ AFP, conflictul istraeliano-palestinian s-a soldat în 2022cu peste 200 de morţi în rândul palestinienilor şi cu cel puţin 26 de morţi în rândul israelienilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.