Un tânăr a fost ucis prin împuşcare la New York, în apropiere de Times Square, unul dintre obiectivele turistice emblematice ale oraşului în care în principiu este interzisă plimbarea cu arma, anunţă poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia din New York (NYPD), chemată de urgenţă să intervină, i-a acordat primul ajutor unui bărbat în vârstă de 22 de ani, rănit prin împuşcare în piept, joi seara (ora locală) la intersecţia 8th Avenue cu 44th Street, în Manhattan, în faţa unui fast-food.

Transportat la spital, ”el a murit din cauza rănilor”, anunţă poliţia.

”Nu a avut loc nicio arestare, Ancheta continuă”, precizează NYPD.

Ziarul New York Daily News scrie, citând un martor de la faţa locului, că tânărul a fost împuşcat de două persoane, care au fugit.

Potrivit aceleiaşi surse, focurile de armă au provocat panică în acest cartier extrem de turistic şi ”o busculadă a oamenilor care încercau să se salveze”.

Times Square este unul dintre cele mai cunoscute în lume locuri în New York şi o esplanadă în centrul Manhattanului, mărginită de panouri publicitare electronice uriaşe, aprinse zi şi noapte, pentru cele aproximativ 50 de milioane de vizitatori anuali.

Începând de la 1 septembrie, plimbarea în acest cartier a unei persoane înarmate cu o armă este, în principiu, interzisă.

În cadrul luptei împotriva infracţionalităţii şi proliferării armelor de foc la New York, primarul Eric Adams (centru-dreapta), un fost poliţist, a pus să se instaleze zeci de pancarte cu mesajul ”Times Square: Gun Free Zone” (”zonă fără arme”) în jurul pieţei.

Numărul omuciderilor cu arme de foc a crescut în 2020 şi 2021 la New York, însă a scăzut în 2022 la 433, într-un oraş cu 8,5 milioane de locuitori şi milioane de vizitatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.