Un bărbat de culoare a fost ucis de poliţie - care susţine că era înarmat cu un pistol -, luni, la Los Angeles, într-o atmosferă generală de tensiuni şi de neîncredere în forţele de ordine, relansată de cazul Jacob Blake, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul şerifului comitatului Los Angeles a prezentat, prin vocea locotenentului Brandon Dean, versiunea da a faptelor, într-o conferinţă de presă.

În vârstă de ”aproximativ 30 de ani”, bărbatul respectiv circula cu bicicleta, luni dipă-amiaza (ora locală), în momentul în care agenţi au încercat să-l oprească din cauza unei infracţiuni cu privire la Codul Rutier.

Presa locală scrie că este vorba despre Dijon Kizzee, în vârstă de 29 de ani, şi că ar fi fost împuşcat de către un poliţist hispanic.

Potrivit versiunii autorităţilor, bărbatul ”a plecat în fugă” după ce şi-a abandonat bicileta.

Poliţiştii au reuşit, însă, să-l prindă.

În acel moment, a povestit Dean, tânărul afroamerican ”l-a lovit pe unul dintre poliţişti peste faţă”.

Suspectul a lăsat să-i cadă o grămadă de haine pe care le ţinea în mână.

”Agenţii au observat că un pistol negru, semiautomat se afla în grămada de haine”, a continuat locotenentul.

Poliţiştii au deschis, atunci, focul.

Bărbatul a fost împuşcat cu mai multe gloanţe şi a murit pe loc.

”El se afla în posesia unei arme de foc şi a atacat un agent”, a insistat Dean, anunţând că o anchetă a fost deschisă.

Presa locală scrie că aproximativ 100 de persoane s-au adunat la locul respectiv luni seara, în contextul în care mişcarea antirasistă a fost relansată în Statele Unite, după ce un poliţist alb l-a împuşcat de aproape de şapte ori în spate pe aroamericanul Jacob Blake la Kenosha, în Wisconsin.

Preşedintele american Donald Trump, care urmează să efectueze marţi o vizită la Kenosha, nu se întâlneşte însă cu familia lui Jacob Blake, care a rămas paralizat după ce a fost împuşcat de poliţist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.