Un student rus - acuzat de colaborare cu serviciile speciale ucrainene şi de pregătirea unor acte de sabotaj în Rusia - a fost condamnat la cinci ani de închisoare, anunţă luni autorităţile ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tribunalul regional Kurgan l-a găsit pe studentul în vârstă de 20 de ani recrutat de serviciile speciale ucrainene vinovat” de faptul că lucrează pentru aceste servicii, anunţă într-un comunicat filiala locală a Serviciului rus de securitate FSB.

Studentul - al cărui nume este făcut public de FSB - ”planifica acte de sabotaj ale unor infrastructuri militare şi sociale, voia să difuzeze informaţii ale propagandei proucrainene pe Internet şi să culeagă şi transmită (Kievului) date despre poziţia unităţilor militare”, acuză FSB.

El a fost condamnat la cinci ani de închisoare într-o tabără penitenciară.

FSB nu precizează data verdictului.

De la începutul ofensivei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie 2022, numeroşi ruşi şi străini au fost arestraţi sau condamnaţi după ce au fost acuzaţi de pregătirea unor acte de sabotaj.

Justiţia rusă îi pedepseşte aspru şi pe critcii invaziei Ucrainei.

Mii de ruşi obişnuiţi au fost condamnaţi din acest motiv la amenzi sau pedepse grele cu închisoarea începând din februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.