Site-ul rusesc Fontaka a identificat miercuri un al treilea agent al serviciilor secrete ruse (GRU) implicat în tentativa de a-l ucide pe fostul spion Serghei Skripal, în oraşul englez Salisbury. Numele acestuia este Serghei Fedotov, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fontaka susţine că Fedotov a vizitat Marea Britanie în 2016, 2017 şi 2018 şi a plecat din Rusia pe 4 martie în acest an, în aceeaşi zi ca alţi doi ofieri GRU care au fost deja identificaţi.

Skripal şi fiica sa Yulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă dintr-un parc din Salisbury pe 4 martie după ce au fost otrăviţi cu o substanţă din gama Novichok.

Regatul Unit acuză Moscova că se află la originea acestui atac, care a provocat o gravă criză diplomatică între Kremlin şi Occident.

Spitalizaţi timp de mai multe săptămâni, membrii familiei Skripal au supravieţuit, dar şi un poliţist care a fost contaminat după ce le-a sărit în ajutor.

În iunie, alte două persoane au fost contaminate cu aceeaşi substanţă. Dawn Sturgess, mama a trei copii, în vârstă de 44 de ani, a fost spitalizată în stare critică şi a murit pe 8 iulie. Partenerul său, Charlie Rowley, a fost externat câteva zile mai târziu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.