Autorităţile germane au anunţat miercuri că au arestat un sârb în vârstă de 31 de ani, suspectat de uciderea a cel puţin două pensionare la Schwäbich Hall (sud-vest), din motive încă necunoscute, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestarea a avut loc marţi, în urma ”confiscării mai multor probe, inclusiv presupusa armă a crimei”, a anunţat şeful Poliţiei din Aalen, Reiner Möller, fără să precizeze natura acesteia.

Sârbul este acuzat de uciderea unei femei în vârstă de 77 de ani, în decembrie, şi a unei femei în vârstă de 89 de ani săptămâna trecută.

Cele două victime au fost găsite moarte în apartamentele lor.

Bărbatul, care a sosit în Germania în decembrie, împreună cu familia sa, ”nu s-a exprimat încă” cu privire la faptele care-i sunt reproşate, a anunţat într-o conferinţă de presă, procurorul din Heilbronn, Harald Lustig, însărcinat cu acest caz.

În cazul primei victime, anchetatorii estimează că motivul este furtul, în urma dispariţiei unor bunuri în valoare de cel puţin 1.000 de euro, a precizat Lustig.

În al doilea caz continua culegerea unor indicii.

Poliţia anchetează cu privire la o eventuală responsabilitate a suspectului în agresarea recentă a unui bărbat în vârstă de 83 de ani, pe care l-ar fi ameninţat cu o armă de foc, în apartamentul acestuia, pentru a-i lua bani.

În urma acestui incident poliţia a putut să întocmească un portret-robot al presupusului agresor, care a condus la arestarea acestuia.

Poliţia verifică, de asemenea, o eventuală legătură cu moartea altei persoane în vârstă de 94 de ani, în 2000.

Între asemănări se află faptul că toate cele trei victime locuiau în acelaşi perimetru şi că au fost ucise miercurea.

Aceste fapte au provocat un puternic sentiment de insecuritate în rândul persoanelor în vârstă din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.