Un reprezentant al ocupaţiei ruse în regiunea ucraineană Lugansk (est), Valeri Ceaika, a fost ucis în explozia unei maşini-capcană, la Starobilsk, au anunţat autorităţile proruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost ucis în ”detonarea unui dispozitiv neidentificat”, în maşină, a anunţat luni Comitetul local de anchetă.

O anchetă a fost descvhisă cu privire la un ”act terorist”, potrivit comitetului, care precizează că circumstanţele incidentului sunt pe cale să fie stabilite.

În trecut, atentate cu maşină-capcană imputate Ucrainei au vizat, în mai multe rânduri, reprezentanţi proruşi, în regiunile ucrainene ocupate.

”Camaradul nostru este mort”, a anunţat pe Telegram şeful administraţiei municipale din Starobilsk Vladimir Cernev, adăugând că o anchetă este în curs.

Valeri Ceaika deţinea un post de conducere în serviciile administrative ale districtului Starobilsk.

Lugansk este una dintre cele patru regiuni a căror anexare a fost revendicată de Moscova în septembrie 2022, alături de Deoneţk (est) şi Zapopojie şi Herson (sud).

În decembrie, al reprezentant prorus al ocupaţiei a fost ucis în Lugansk, în explozia unui ”dispozitiv neidentificat” plasat î=n maşină.

Moscova acuză Ucraina de faptul că se află la originea mai multor asasinate sau tentative de asasinat pe teritoriul rus, de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, în februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.