Un proprietar de bordeluri şi totodată o vedetă de reality show, Dennis Hof, candidat oficial al partidului Republican în Parlamentul Nevadei, a decedat marţi, dar ar putea să fie ales - cu titlu postum -, în virtutea codului electoral al acestui stat din Vestul american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O personalitate brutală şi contestată, inclusiv în cadrul partidului, Dennis Hof a fost găsit mort într-una dintre proprietăţile sale, "Love Ranch", potrivit şerifului comitatului Nye, situat la aproximativ 250 de kilometri de Las Vegas.

După ce şi-a sărbătorit luni împlinirea vârstei de 72 de ani, la un miting electoral, flancat de un actor porno pensionar şi un celebru reprezentant al lobby-ului împotriva impozitelor, Hof ar fi murit în somn, potrivit unui reprezentant al comitatului.

În pofida faptului că a murit, el are o şansă de fie ales pe 6 noiembrie în acest comitat rural foarte conservator, unde era favorit în faţa unicului adversar, democrata Lesia Romanov.

Condul electoral din Nevada prevede că, dacă un candidat moare după ora 17.00, în a patra vinere din iulie a anului în care se ţine scrutinul, buletinele exprimate în favoarea defunctului trebuie luate în calcul la stabilirea rezultatului alegerilor”.

”Dacă defunctul candidat primeşte majoritatea voturilor, el este considerat ales, postul în care este ales este considerat vacant”, iar conducătorii comitatului trebuie să-i găsească un succesor în rândul partidului pe care-l reprezenta, stipulează legea statului.

În iunie, Dennis Hof a obţinut o victorie detaşată în alegerile primare republicane în Nevada, înfrângându-l pe deputatul în exerciţiu după ce a promis scăderi de impozite şi să apere dreptul de a deţine arme de foc.

În afară de şapte bordeluri, legale în această zonă slab populată în Nevada, fostul poştaş a deschis staţii de alimentare cu carburant şi restaurante. El a fost, de asemenea, vedeta unui reality show difuzat pe HBO care prezintă viaţa unor prostituate dintr-unul dintre bordelurile sale.

El a publicat o carte de memorii, intitulată "The art of the pimp", o aluzie la bestsellerul "The art of the deal" al lui Donald Trump, modelul său în politică, potrivit spuselor sale. Criticii săi îl taxează drept un oportunist, subliniind că în 2016 a susţinut-o pe democrata Hillary Clinton, sub sloganul ”prostituatele pentru Hillary”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.