Un petrolier care navighează sub pavilion britanic, Stolt Apal, a fost atacat de piraţi în weekend în largul Yemenului, a anunţat operatorul acestuia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul - al nouălea semnalat de la începutul anului la Golful Aden - a avur loc la 75 de mile marine (aproximativ 140 de kilometri) în largul coastei Yemenului, a precizat Stolt Tankers.

Nava a fost abordată de şase piraţi înarmaţi, care au venit cu două ambarcaţiuni rapide.

În pofida mai multor tiruri de somaţie ale paznicilor Stolt Apal, piraţii au tras mai multe focuri de armă către petrolier.

”Paznicii au ripostat, neutralizând o ambarcaţiune şi punând capăt urmăririi”, a anunţat societatea într-un e-mail.

Nicio persoană nu a fost rănită la bordul petrolierului, iar nava a fost avariată minor. Încărcătura nu a fost atinsă şi nu s-a constatat vreo scurgere, a precizat Stolt Tankers.

”O navă aparţinând coaliţiei a răspuns, iar Stolt Apal şi-a reluat drumul”, a mai anunţat Stolt Tankers, fără să precizeze despre care coaliţie este vorba.

Mai multe misiuni de protecţie a transportului maritim au fost înfiinţate în ultimii ani în regiune, în urma unei intensificări a pirateriei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.