Ministrul israelian al Securităţii Interne Itamar ben Gvir dezvăluie că un palestinian care plănuia să-l asasineze a fost arestat ”în urmă cu câteva săptămâni” de către poliţia israeliană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un suspect arab, rezident la Ierusalim, care prevedea să-l asasineze pe ministrul Securităţii Interne Itamar ben Gvir a fost arestat în urmă cu câteva săptămâni de poliţie, în cooperare cu serviciul israelian de informaţii interne Shin Beth”, a dezvăşuit într-un comunicat, marţi seara, biroul lui Itamar Ben Gvir.

Suspectul ar fi adunat informaţii despre deplasările ministrului şi ar fi primit fonduri de la ”elemente teroriste dintr-o ţară vecină”, pentru a-şi pune planul în aplicare, se arată în comunicat.

Ministerul nu dezvăluie care este această ”ţară vecină”.

”Voi continua să port o politică de securitate de dreapta puternică, pentru a învinge terorismul şi a readuce securitatea şi suveranitatea pe străzi”, dă asigurări ministrul, citat în comunicat.

Itamar Ben Gvir, care conduce Partidul Forţa Evreiască (extremă dreapta), care face parte din coaliţia premierului Benjamin Netanyahu, este cunoscut prin diatribele sale împotriva Palestinei.

El promovează anexarea de către Israel a Cisiordaniei ocupate şi expulzarea în ţările vecine a unei părţi a arabilor israelieni - descendenţi ai palestinienilor rămaşi pe pământurile lor, după crearea în 1948 a Israelului ca stat.

El se află a iniţiat un proiect de lege controversat privind condamnarea la moarte a persoanelor găsite vinovate de atentate teroriste soldate cu morţi israelieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.