”Un număr mic” de piloţi ucraineni au început cursurile de limbă, în pregătirea antrenamentelor pe avioanele de luptă F-16, potrivit unui purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene ale SUA, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cursurile de limbă au loc la Centrul de limbă engleză al Institutului Lingvistic pentru Apărare de la Baza Forţelor Aeriene Lackland din Texas.

”Testele vor stabili care sunt următoarele cursuri şi când piloţii vor putea începe antrenamentele pe F-16”, a declarat purtătorul de cuvânt. Antrenamentele ar urma să dureze câteva săptămâni, după care piloţii vor merge la Baza Morris a Gărzii Naţionale Aeriene din Arizona, pentru a se antrena pe avioanele de luptă de generaţia a patra.

Cursurile de limbă sunt un pas critic pentru Forţele Aeriene Ucrainene în procesul de învăţare a zborului, operării şi întreţinerii acestui tip de avion, întrucât instrumentele avionului sunt în limba engleză, la fel ca manualele şi informaţiile care se referă la acesta.

Cursurile de limbă nu includ încă personal ucrainean pentru mentenanţă, care va învăţa să susţină sistemul complex. Numărul total de ucraineni care vor veni pentru cursuri de mentenanţă va fi de ”peste 200”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Centrul lingvistic de la Baza Forţelor Aeriene Lackland ”ia în considerare mai multe opţiuni pentru antrenamentul celor care asigură mentenanţa”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.