Un incendiu - controlat rapid de către pompieri - a avut loc miercuri pe emlematicul şantier de reconstrucţie a castelului regilor Prusiei la Berlin, soldat cu un rănit şi care a produs un fum negru dens deasupra capitalei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 80 de pompieri au fost mobilizaţi împotriva flăcărilor, a căror origine era necunoscută încă şi care au cuprins materiale de construcţie şi două topitoare de bitum.

”Totul este de-acum sub control”, au anunţat pe Twitter pompierii din Berlin.

Un muncitor de pe şantier a fost rănit şi a primit îngrijiri la faţa locului de la serviciile de urgenţă.

Castelul din Berlin era principala reşedinţă a familiei imperiale Hohenzollern, până la căderea Imperiului German, la sfârşitul Primului Război Mondial.

Bombardat în 1945, castelul a fost ”ras de pe suprafaţa pământului” în 1950 de către Guvernul comunist din fosta Germanie de est (RDG), care a ridicat în locul lui Palatul Republicii, un bloc enorm cu geamuri portocalii în care funcţiona Parlamentul regimului şi un centru cultural şi de relaxare.

Reconstrucţia castelului a început în 2013 şi ar urma să se încheie în septembrie.

Viitorul palat va găzdui Forumul Humbold - colecţii provenind din Muzeul Etnologic şi Muzeul de Artă Asiatică de la Berlin, dar şi colecţii ştiinţifice de la Universitatea Humboldt vecină, de la biblioteci şi centre culturale.

Proeictul reconstrucţiei castelului a făcut obiectul unei vioente polemici, în anii 2000, întrucât implica demolarea Palatului Republicii, de care germanii din estul ţării erau ataşaţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.