Taifunul Talas se apropia sâmbătă de coasta Japoniei şi cauza ploi torenţiale şi alunecări de teren, soldate cu un mort şi mai mulţi răniţi, la o săptămână după ce patru persoane au murit în alt ciclon, Nanmadol, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit la Kakegawa, în prefectura Shizuoka (centru), unde casa i-a fost luată de o alunecare de teren, potrivit postului public de televiziune NHK şi presei locale.

La Hamamatsu, tot în prefectura Shizuoka, altă alunecare de teren s-a soldat cu trei răniţi uşor, potrivit NHK.

Poliţia nu era în măsură să confirme imediat aceste informaţii AFP.

Potrivit Agenţiei Meteorologice japoneze, taifunul Talas se afla sâmbătă, la ora locală 6.00 (0.00, ora României), în Oceanul Pacific, la 100 de kilometri sud de prefectura Shizuka. El se îndrepta către nord-est, însoţit de rafale de vânt de până la 90 de kilometri pe oră.

Agenţia a avertizat că valuri puternice, ploi torenţiale, torente de noroi şi inundaţii ar putea afecta centrul, estul şi nordul Japoniei, inclusiv Tokyo.

Japonia este afectată de aproximativ 20 de taifunuri pe an, vara şi toamna.

Patru persoane au murit, iar alte 151 au fost rănite, săptămâna trecută, de taifunul Nanmadol, care a traversat sud-vestul arhipelagului.

Cercetătorii avertizează că modificările climatice cresc gravitatea acestor fenomene meteorologice extreme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.