Forţele de ordine s-au mobilizat la Strasbourg, iar ministrul francez de Interne Christophe Castaner urmează să ducă la faţa locului, după ce o persoană a fost ucisă, iar cel puţin alte opt rănite, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost informat în timp real cu privire la ”evenimentele” de la Strasbourg, a hotărât să scurteze reuniunea în curs şi doreşte ca ministrul de Interne să se ducă la faţa locului, a anunţat Palatul Élysée într-o primă reacţie.

Castaner este însoţit de către primarul Strasbourgului Roland Ries, care se afla la Paris.

”Urmăresc situaţia de la centrul de supraveghere al Ministeruluide Interne împreună cu Laurent Nunez. Serviciile noastre de securitate şi salvare sunt mobilizate”, a anunţat ministrul pe Twitter.

Macron i-a primit marţi seara pe parlamentari din cadrul majorităţii la Palatul Élysée. El a fost informat în cursul reuniunii de către consilieri cu privire la incidentul de la Strasbourg.

Cu puţin înainte de ora locală 21.00 (22.00, ora României), potrivit mai multor parlamentari, şeful statului a ”anunţat faptele” şi a anunţat ”opt răniţi şi un mort”.

Macron a anunţat că scurtează reuniunea.

Pe de altă parte, un asistent parlamentar european belgian, Emmanuel Foulon, a scris pe Twitter că a asistat la incidentul de la Strasbourg.

”Zgomote şi focuri de armă pe străzile din Strasbourg. panică pe Grande Rue. Toată lumea s-a culcat (la sol) în restaurant. Petarde?”, scrie el precizând în altul că ”atacatorul este fugat (confirmare oficială de la securitatea Parlamentului UE. Noi stăm ascunşi de la primele focuri (armă) pe Grand Rue”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.