O persoană a murit, iar alte 22 au fost rănite luni, în Austria, în urma unei coliziuni între două trenuri de călători, anunţă poliţia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc la prânz în oraşul Niklasdorf, în landul Styria (sud).

Mai multe vagoane au deraiat din cauza ciocnirii violente.

Cauzele accidentului sunt necunoscute în această fază.

Unul dintre trenuri l-a lovit lateral pe celălalt, în apropiere de staţia Niklasdorf, o localitate situată la 60 de kilometri nord de Graz, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Graz, Leo Josefus, relatează The Associated Press.

În fotografii de la locul accidentului apare o latură a unui tren EuroCity, care circula în Germania şi un trenregional austriac, lângă el.

O femeie de la bordul trenului EuroCity a fost ucisă, iar între răniţi se află trei copii, au precizat autorităţile. Naţionalitatea victimei nu a fost anunţată imediat, potrivit agenţiei austriece de ştiri APA.

Un purtător de cuvânt al Crucii Roşii, Lucas Kundigraber, a declarat că 17 persoane au fost conduse la spitale din zonă, să primească îngrijiri după ce au fost rănite uşor..

El a precizat că 19 ambulanţe şi doi medici specializaţi în urgenţe au fost trimişi la faţa locului.

Trenul EuroCity se îndrepta către Saarbruecken, în Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.