O persoană a fost ucisă prin împuşcare la Portland, în Oregon, în nord-vestul Statelor Unite, în timpul unor ciocniri între manifestanţi antirasişti şi susţnători ai lui Donald Trump, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portlandul a fost epicentrul unor manifestaţii regulate împotriva violenţelor poliţiei în Statele Unite, după moartea lui George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani asfixiat cu genunchiul de către un poliţist alb, în mai, la Minneapolis.

Aceste manifestaţii s-au relansat după ce alt afroamerican, Jacob Blake, a fost rănit grav la Kenosha, în Wisconsin, unde a fost împuşcat în spate de către un poliţist alb.

Presa locală scrie că o ”caravană de mai multe sute de maşini” conduse de către susţinători ai preşedintelui Donald Trump s-a adunat în centrul Portlandului.

Poliţia din Portland a semnalat pe Twitter ”violenţe între manifestanţi şi contramanifestanţi” şi a anunţat că ”poliţişti au intervenit şi au procedat în anumite cazuri la arestări”.

Poliţia nu a precizat. însă dacă focurile de armă soldate cu o victimă au legătură directă cu manifestaţiile.

Tirurile au avut loc sâmbărtă, către ora locală 20.45 (duminică, 6.45, ora României) în centrul oraşului, a precizat ulterior poliţia într-un comunicat.

O anchetă cu privire la omor este în curs, a anunţat ea.

Poliţişti ”au auzit tiruri dinspre cartier (...) şi a găsit la faţa locului o victimă împuşcată în piept”, anunţă poliţia în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.