Marea Britanie se confrunta miercuri cu perturbări majore în urma trecerii furtunii Henk, cu sute de avertizări de inundaţii, drumuri impracticabile, trenuri anulate şi mii de locuinţe fără curent electric, iar poliţia a anunţat moartea unui şofer peste maşina căruia vântul puternic a dărâmat un copac, relatează AFP şi SkyNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai puternice rafale de vânt au fost înregistrate marţi după-amiază pe Insula Wight, în sudul Angliei, unde vântul a atins viteza de 150 km/h. Miercuri dimineaţă, peste 300 de avertismente de inundaţii erau în vigoare în Anglia şi Ţara Galilor.

Un şofer a murit după ce un copac a căzut peste maşina sa în Gloucestershire, pe fondul condiţiilor meteo extreme din timpul furtunii Henk, a anunţat miercuri poliţia, relatează SkyNews.

Potrivit Energy Networks Association, care reuneşte date de la toţi furnizorii de electricitate, aproximativ 10.000 de clienţi erau în continuare fără curent electric.

National Highways, care gestionează autostrăzile, a anunţat că mai multe drumuri importante vor fi închise din cauza inundaţiilor. "În condiţiile în care se aşteaptă ploi suplimentare în multe zone pe parcursul zilei, este posibil ca drumurile să rămână închise timp de mai multe ore", a avertizat National Highways.

Agenţia de Mediu a emis 333 de avertizări de inundaţii în toată Anglia, inclusiv o avertizare severă pentru râul Nene, în Billing, la est de Northampton. Sute de oameni au fost deja evacuaţi dintr-un parc de vacanţă din apropiere, Agenţia de Mediu avertizând asupra unui "pericol la adresa vieţii" care există în zonă din cauza "apelor adânci şi rapide şi a unui debut rapid al inundaţiilor".

Mai multe companii feroviare au avertizat, de asemenea, că traficul va fi grav perturbat miercuri. "Din cauza vântului puternic, copacii de pe linie au avariat sau întârziat trenurile în multe locuri din reţeaua noastră", a anunţat miercuri dimineaţă South Western Railway, care a decis să suspende trenurile "timp de câteva ore pentru a asigura siguranţa" pasagerilor şi a personalului.

Regatul Unit, în special Scoţia şi nordul Angliei, a fost deja afectat de furtuna Gerrit, la sfârşitul lunii decembrie. Trei bărbaţi au fost găsiţi morţi, blocaţi într-un vehicul găsit într-un râu din nordul Angliei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.