Un minor încarcerat la închisoarea Elsau, la Strasbourg, a fost rănit într-un incendiu care a izbucnit miercuri seara în celula sa, au declarat joi surse concordante pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Minorul, care era singur, a suferit arsuri ”la membrele inferioare” şi a fost afectat de fum. El a fost evacuat la Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) Hautepierre, asistat cu oxigen, potrivit unei surse apropiate dosarului.

El a fost transferat ”în urgenţă absolută”, potrivit Centrului operaţional pentru incendii şi salvare de la nivelul departamentului (Codis), care a înregistrat alţli trei răniţi uşor - doi minori şi un supraveghetor.

Potrivit primelor constatări ale poliţiei, incendiul a pornit de la saltea.

Încarcerat prima oară de la 11 aprilie, minorul nu prezenta dificultăţi.

Motivul gestului său era necunoscut imediat.

Incendiul, care a izbucnit către ora locală 21.00 (22.00, ora României), ”a fost stins rapid de paznici” cu un robinet de incendiu armat. Personalul ”l-a scos pe deţinut din celulă şi a circumscris focarul”.

Doi deţinuţi din celule vecine au fost consultaţi de către un medic şi au fost trimişi înapoi în celule.

Un medic a vizitat fiecare celulă din cartierul minorilor, în care se află în total 17 deţinuţi, dar şi la etajul de deasupra, pentru a verifica starea de sănătate a deţinuţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.