Prăbuşirea catastrofală a unui baraj din sudul Ucrainei a făcut ca Kievul să fie îngrijorat de faptul că Rusia ar putea organiza un atac asupra centralei nucleare din Zaporojie, pentru a alimenta panica şi a înăbuşi progresele ucrainene pe linia frontului, a declarat luni ministrul ucrainean al energiei, potrivit France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Herman Halushchenko a declarat că distrugerea barajului în timp ce se afla sub control rusesc în regiunea Kherson a demonstrat că "nu există linii roşii" pentru Moscova. El a spus că acest lucru justifică nivelul de alarmă pe care conducerea Ucrainei l-a ridicat în ultimele săptămâni cu privire la o presupusă manevră rusă de a ataca centrala nucleară într-o posibilă operaţiune sub steag fals. Halushchenko a declarat că el şi Zelenski au tras un semnal de alarmă încă din 20 octombrie 2022, potrivit căruia ruşii ar putea planta mine pentru a arunca în aer barajul Kakhovka.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.