Un cecen, inamic declarat al liderului de la Groznîi Ramzan Kadîrov, a murit în explozia unei maşini în centrul Kievului, relatează Kiev Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, identificat drept Timur Mahauri, care ar fi fost la volanul maşinii, a servit pe front la Donbas, alături de armata ucraineană, a declarat o rudă a victimei pentru portalul 112.ua.

„Era cecen. Dacă era cetăţean al Rusiei, nu ştiu. Maşina avea numere de înmatriculare georgiene. Era de-al nostru, pleda pentru Ucraina. Cred că sunte urmele Rusiei”, a adăugat ruda.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Mahauri “era în batalionul numit după Giuhar Dudaev. Era un participant activ la războiul din Cecenia, Kadîrov îi spunea duşmanul său personal. Era urmărit de multă vreme”, a adăugat apropiatul victimei.

În maşină se mai afla o femeie, care a fost rănită, şi un copil de 10 ani. Copilul este teafăr.

Automobilul a explodat în centrul Kievului, în apropiere de Piaţa Bessarabka, în jurul orei locale 18.10. Poliţia se află la faţa locului, precizând că o bombă a fost amplasată în automobil.

Cel puţin încă un vehicul, un Honda CRV, a fost avariat în deflagraţie.

Mahauri a avut un trecut controversat. El a fost reţinut la Kiev, în februarie, pentru posesie ilegală de arme, scrie Kiev Post. Bărbatul a ajuns la o înţelegere cu anchetatorii şi a primit pedeapsă cu suspendare.

Când a fost reţinut, Mahauri avea un act care dovedea că este membru al Baralionului Seic Mansur, o grupare neoficială care ar participa la luptele din estul Ucrainei, de partea Guvernului.

Artem Sevcenko, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, l-a descris pe Mahauri drept “bine-cunoscut în cercurile infracţionale”. “Nu este un exemplu de cetăţean care respectă legea”, a adăugat el.

Atacul vine la trei luni după o tentativă de asasinare vizând alţi doi membri cunoscuţi al batalionului cecen Gohar Dudaev. Cei doi au fost împuşcaţi pe 1 iunie, la Kiev, de un bărbat care s-a prezentat drept un jurnalist. Ambii au supravieţuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.