Un mecanic "sinucigaş" în vârstă de 29 de ani a furat un bimotor gol, vineri, de pe aeroportul din Seattle, în nord-vestul Statelor Unite, şi a efectuat câteva figuri actrobatice pe cer sub supravegherea a două avioane militare F-15, înainte de a se prăbuşi în golful Seattle, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia locală a respins rapid orice legătură de natură "teroristă" a incidentului şi a asigurat că mecanicul companiei aeriene Alaska avea tendinţe sinucigaşe şi a acţionat singur. 

Circumstanţele în care bărbatul a reuşit să decoleze aparatul - un bimotor cu elice Bombardier Q400 cu o capacitate de 90d e locuri maximum - nu au fost detaliate de autorităţile aeroportului Seattle-Tacoma, situat la câţiva kilometri sud de metropola statului Washington. 

O înregistrare video, distribuită pe reţelele de socializare, arată cum aparatul efectuează un tonou lent, iar apoi un looping încheiat la nivelul apei, înainte de a se redresa. Aceste figuri acrobatice au avut loc sub supravegherea a două avioane militare F-15. 

În film nu se vede prăbuşirea avionului într-o pădure din insula Ketron, în golful Seattle, care, potrivit autorităţilor, nu a făcut victime. 

John Waldron, care a realizat înregistrarea, a explicat postului CNN că se plimba pe insula Ketron când a văzut două avioane militare care escortau un bimotor: "Am început să filmez, pentru că era destul de bizar". 

După ce s-a gândit că asistă la un zbor de antrenament, bărbatul a înţeles că cele două F-15 încercau să controleze bimotorul, care se lansase într-un looping. 

"A fost incredibil cum a putut să redreseze aparatul", a spus John Waldron, care crede că avionul s-a aflat cel mai jos "la nu mai mult de 30 de metri de suprafaţa apei", înainte de a fi redresat. Avionul s-a îndreptat apoi către insula Ketron, iar Waldron nu a mai putut filma. 

"Nu este un incident terorist. Informaţia este confirmată. Este vorba despre sinuciderea unui bărbat singur. Noi ştim despre ce este vorba. Nimeni altcineva nu este implicat", au subliniat pe Twitter serviciile de poliţie din comitatul Pierce.

Suspectul a fost identificat apoi ca fiind un locuitor al acestui comitat, potrivit poliţiei, care nu a furnizat nicio precizare despre circumstanţele care au permis bărbatului să decoleze la bordul aparatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.