Un mafiot sicilian notoriu, Gioacchino Gammino, fugar de 20 de ani, după ce a fost condamnat cu privire la crimă şi închis într-o închisoare din Roma din care a evadat în 2022, cu privire la care celebrul judecător Falcone a anchetat în anii '80, a fost arestat cu ajutorul Google Maps, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gioacchino Gammino, în vârstă de 61 de ani, unul dintre capii Stidda - clanul rival clanului Cosa Nostra - a fost găsit în Galapagar, un orăşel cu 25.000 de locuitori de lângă Madrid, în Spania.

O fotografie, care apare în serviciul de cartografiere al Google, le-a permis anchetatorilor, care au relansat investigaţiile în urmă cu do ani, să fie siguri de localizarea acestuia.

În imagine apar doi bărbaţi - dintre care unul este fugarul, care a devenit comerciant şi bucătar - discutând în faţa unui magazin de fructe şi legume.

”Fotografia a permis confirmarea investigaţiei pe care o dezvoltăm în mod tradiţonal”, declară Reuters Nicola Altiero, adjunctul directorului unei unităţi a poliţiei antimafiote italiene DIA.

Gioacchino Gammino a fost încarcerat cu privire la crimă, însă a evadat din Închisoarea Rebibbia de la Roma în 2002.

El a fost condamnat, apoi, în 2003, la închisoare pe viaţă.

Potrivit Reuters, el se află la închisoare în Spania.

Anchetatorii italieni speră să obţină extrădarea lui Gioacchino Gammino către Italia până în februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.