Un jurnalist rus, rănit potrivit Rusiei, într-un atac ucrainean în regiunea Zaporojie, în parte ocupată, în sudul Ucrainei, a murit din cauza rănilor, scrie joi presa rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O veste tragică tocmai a căzut (...). Boris Maksudov a murit din cauza rănilor”, a anunţat prezentatorul rus Vladimir Soloviev, un susţinător fără condiţii al Kremlinului, pe canalul său Soloviev Live.

Anunţul a fost făcut în timp ce Vladimir Soloviev se afla în direct cu o  purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a prezentat ”condoleanţe”.

Miercuri Moscova a acuzat Kievul de un atac cu dronă care a vizat un grup de jurnalişti ruşi, în care a fost rănit Boris Maksudov, corespondentul postului public de televiziune Rossia 24.

Jurnaliştii care pregăteau un reportaj despre ”bombardarea localităţilor de către armata ucraineană” au fost ţinta unei drone ucrainene în regiunea Zaporojie, potrivit Ministerului rus al Apărării.

”Boris Maksudov a murit ca un erou, ca un combatant brav”, a declarat CEO-ul grupului de presă Rossia Segodnia, Dmitri Kiselev, citat de agenţia rusă publică de presă RIA Novosti.

Regiunea Zaporojie este una dintre cele patru regiuni a cărei anexare a fost revendicată de Rusia în septembrie 2022, alături de Herson, Doneţk şi Lugansk, în pofida faptului că armata rusă nu le controlează integral.

În iulie, Moscova anunţa că un jurnalist de la RIA Novosti a fost ucis într-un atac ucrainean.

Aproximativ 15 jurnalişti au fost uciţi de la invazia Ucrainei, în februarie 2022, potrivit unor ONG-uri.

În mai, Arman Soldin, coordonatorul video al AFP în Ucvraina, a fost ucis într-un atac rus cu rachetă în estul Ucrainei.

Rusia neagă în continuare orice responsabilitate în moartea jurnaliştilor imputată armatei ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.