Un incendiu forestier a izbucnit în estul Spaniei, sute de persoane fiind evacuate din casele lor aflate în satele din apropiere, în timp ce nori uriaşi de fum se ridică în aer, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii au fost alertaţi joi despre incendiul izbucnit în apropiere de Villanueva de Viver, în regiunea Valencia.

Zece avioane erau folosite pentru a stinge flăcările, care au dus la evacuare a trei sate. Peste o mie de oameni au fost obligaţi să îşi părăsească locuinţele, a relatat Cadena Ser.

Serviciile de urgenţă au afirmat că au instalat un refugiu pentru 600 de persoane şi un spital de campanie.

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Iarna 2022-2023 a fost, în emisfera nordică, a doua cea mai caldă din cele înregistrate şi neobişnuit de secetoasă, au afirmat oameni de ştiinţă din Uniunea Europeană, în 8 martie. În vestul şi sud-estul Europei, pe perioada iernii a fost mai uscat decât în medie, în timp ce în luna februarie s-au înregistrat niveluri scăzute record ale umidităţii din sol în unele regiuni, au spus oamenii de ştiinţă.

Datele adunate de Sistemul de Informaţii privind Incendiile de Pădure din Europa al Comisiei Europene arată că anul trecut a fost cel mai rău în privinţa incendiilor de pădure în Spania, de când se fac înregistrări, cu 493 de incendii care au distrus 307.000 de hectare de teren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.