Un iaht de lux al unui miliardar belarus, Stefania, un adevărat hotel privat plutitor, confiscat de justiţia franceză, urmează să fie vândut prin licitaţie, la 25 ianuarie, la Antibes, pe Coasta de Azur, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ziarului francez, licitaţia poartă numele ”Pentru ca să nu se câştige din crimă”.

Iahtul ”este o navă de excepţie, definiţia însăşi a luxului, cam ostentativ”, are coca aurită, şi parcă ar aparţine unui personaj negativ din seria James Bond, scrie ziarul.

Nava are 41 de metri lungime, a fost construită în 2021 şi urmează să fie scoasă la licitaţie pe Coasta de Azur, în ianuarie, în urma unui studiu al De Baeque et Associés, la cererea Agenţiei de gestionare şi recuperare a activelor confiscate (AGRASC).

Valoarea acestui superiaht este estimată între opt şi zece milioane de euro, iar potrivit unor specialişti este mai mare.

În 2021, când a fost construită, nava i-a fst confiscată proprietarului.

Potrivit ziarului, care citează o sursă apropiată dosarului, proprietarul este un miliardar belarus, a cărui identitate este necunoscută, căutat cu privire la ”spălare de bani” între Franţa şi Italia.

Vaportul a  fost confiscat atunci în rada comunei Beaulieu-sur-Mer, în apropiere de Monaco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.