Un grec se află printre cele nouă persoane ucise vineri seara în atacul armat de la Munchen, a anunţat sâmbătă Ministerul grec de Externe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Între victimele nevinovate ale atacului tragic de ieri (vineri) de la mallul Olympia din Munchen se află, din nefericire, un grec", a anunţat ministerul.

"În aceste momente dificle, transmitem condoleanţe familiei lui", adaugă sursa citată.

În urma atacului armat comis vineri seară la Munchen au fost ucişi nouă oameni, iar alte 27 de persoane au fost rănite. Printre cele nouă persoane care şi-au pierdut viaţa se numără trei cetăţeni turci şi trei etnici albanezi. De asemenea, un alt tânăr ucis avea 18 ani, iar familia acestuia ar proveni din România, a scris The Telegraph, citând un prieten al acestuia. Ministerul român de Externe a comunicat, sâmbătă seara, că nu sunt informaţii care să confirme prezenţa vreunui cetăţean român printre victimele atacului.

Atacul armat a fost comis de un tânăr de 18 ani, cu dublă cetăţenie, germană şi iraniană, care s-a născut şi a crescut în Munchen.

Şeful poliţiei din Munchen, Hubertus Andrae, a anunţat că "nu au fost găsite probe" cu privire la o legătură cu Statul Islamic în casa şi în camera presupusului autor al atacului, unde au avut loc percheziţii. De asemenea, nu s-au găsit indicii care să arate că altcineva în afară de atacator a fost implicat în drama de vineri seara.

Anchetatorul Robert Heimberger a spus, la rândul său, că se pare că atacatorul a piratat un cont de Facebook şi a trimis un mesaj, de pe contul unei tinere, în care îndeamna persoane să vină la mall, vineri, la ora locală 16.00 (17.00, ora României). "Îţi voi da ceva, dacă vrei, dar nu prea scump", se arată în acest mesaj.

"Se pare că (mesajul) a fost pregătit de către suspect, iar apoi expediat", a adăugat Heimberger.

Tânăra a raportat că i-a fost piratat contul imediat.

Anchetatorul Robert Hemberger a mai declarat că atacatorul era înarmat cu un pistol de tip Glock de calibrul nouă milimetri şi avea asupra sa 300 de gloanţe.

La rândul său, procurorul Thomas Steinkraus-Koch a spus că anchetatorii au găsit probe potrivit cărora tânărul suferea de probleme psihice şi primise un tratament, însă detaliile nu au fost confirmate încă. 

De asemenea, tânărul era obsedat de atacuri armate în masă, conform anchetatorilor. Potrivit BBC, anchetatorii au găsit în camera tânărului tăieturi din ziare despre atacuri armate, inclusiv un articol intitulat "De ce ucid studenţii?".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.