Generalul din cadrul Gardienilor Revoluţiei Razi Moussavi, unul dintre cei mai experimentaţi în Siria, a fost ucis în Siria într-un atac imputat Israelului, în apropiere de Damasc, anunţă luni, de Crăciun, agenţia oficială iraniană de presă Irna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul Razi Moussavi, unul dintre cei mai experimentaţi ”consilieri” ai Gardienilor Revoluţiei în Siria, a fost ucis ”în timpul unui atac al regimului sionist, în urmă cu câteva ore” în cartierul Sayyida Zeinab, în sudul Damascului, potrivit Irna.

Republica islamică este unul dintre principalii susţinători internaţionali ai mişcării islamiste palestiniene Hamas, al cărui atac, la 7 octombrie, în Israel s-a soldat cu aproximativ 1.140 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza ultimelor date israeliene disponibile.

Într-un comunicat, Gardienii Revoluţiei îl prezintă pe generalul de brigadă Razi Moussavi drept ”responsabilul logistic al axei rezistenţei” - grupări armate care luptă împotriva Israelului - în Siria.

”CAMARAD” AL GENERALULUI QASSEM SOLEIMANI

Potrivit Irna, generalul Razi Moussavi era un ”camarad” al generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Qods - o unitate de elită a gardienilor Revoluţiei - şi o figură-cheie a republicii islamice în Orientul Mijlociu, asasinat într-un atac cu o dronă americană, din ordinul lui Donald Trump, la începutul lui 2020.

Israelul se exprimă rar cu privire la operaţiunile pe care le desfăşoară în Siria, însă a anunţat că vrea să-şi împiedice inamicul jurat, Iranul, să se implaneteze la uşa sa.

Întrebată luni despre uciderea lui Razi Moussavi, armata israeliană a răspuns că ”nu comentează informaţii ale presei străine”.

La începutul lui decembrie, Iranul a anunţat asasinarea a doi ofiţeri din cadrul Gardienilor Revoluţiei în atacuri aeriene vizând instalaţii ale mişcării şiite libaneze hezbollah, susţinută de Teheran.

Hezbollahul, un aliat al altor grupări proiraniene, lansează zilnic rachete către nordul Israelului de la 7 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.