Forţe de ordine ruse au arestat miercuri un fugar, în vârstă de 38 de ani, acuzat de rănirea prin împuşcare a unui poliţist rus şi suspectat, potrivit presei ruse, că este un dezertor din grupul paramilitar Wagner care luptă în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul rus de anchetă - însărcinat cu principalele investigaţii criminale în Rusia - anunţă într-un comunicat că suspectul, în vârstă de 38 de ani, a fost reţinut în satul Kiselevo, în regiunea Rostov-pe-Don, situată la frontiera cu Ucraina.

Potrivit Comitetului, tânărul este suspectat de faptul că a deschis focul, marţi, cu o mitralieră asupra unor funcţionari din cadrul poliţiei şi de rănirea unuia dintre aceştia în oraşul Novoşahtinsk.

După deschiderea focului a urmat o urmărire de 24 de ore, până la arestare.

Suspectul a fost condamnat în trecut cu privire la ”furt şi spargere”, anunţă Comitetul rus de anchetă.

Publicaţia BAZA - apropaită organelor de securitate ruse - susţine că suspectul tocmai ispăşea o pedeapsă cu privire la ”furt şi spargere” într-o închisoare rusă, dar a fost recrutat de grupul Wagner să lupte în Ucraina.

Însă tânărul ar fi dezertat, potrivit BAZA.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, întrebat despre acest subiect, nu a confirmat şi nici nu a infirmat că suspectul face parte din grup, însă a scris pe reţele de socializare că echipa sa efectuează o ”anchetă”.

Evgheni Prigojin, citat de serviciul său de presă, le mulţumeşte poliţiştilor care l-au arestat pe tânăr, pe care-l compară cu eroul din primul film Rambo - un militar american de elită, traumatizat şi urmărit în pădure de forţe de ordine.

Grupul Wagner este acuzat, în ultimele luni, de recrutatrea a sute de deţinuţi din închisori ruseşti, pentru a-i trimite să lupte în cele mai fierbinţi zone de pe frontul din Ucraina, în schimbul unei reduceri a pedepsei.

La jumătatea lui noiembrie, Evgheni Prigojin a negat orice implicare în execuţia brutală a unui presupus membru al organizaţiei sale, acuzat de dezertare în Ucraina, după ce iniţial a salutat această execuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.