Un fost şef al unui organism de supraveghere al poliţiei britanice, Michael Lockwood, în vârstă de 64 de ani, a fost acuzat de viol şi agresiune sexuală asupra unei minore, fapte comise în anii 80, acest nou caz adăugându-se unei serii de scandaluri în care sunt implicate forţele de poliţie britanice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Micahel Lockwood a condus Oficiul Independent pentru Conduita Poliţiei (IOPC) până anul trecut. Vineri, el a fost acuzat de nouă infracţiuni sexuale. Acestea ar fi fost comise între octombrie 1985 şi martie 1986 asupra unei fete cu vârsta sub 16 ani, a precizat vineri Parchetul britanic.

Michael Lockwood şi-a anunţat în decembrie demisia din funcţia de şef al IOPC. Pe fondul unei crize de încredere în poliţia britanică, guvernul a explicat la acea vreme că acesta era anchetat pentru comportament necorespunzător în trecut.

El a fost acuzat oficial, vineri, de trei violuri şi şase agresiuni sexuale asupra unei minore cu vârsta sub 16 ani, potrivit Crown Prosecution Service (CPS). "După o analiză atentă a tuturor probelor care ne-au fost furnizate de poliţie, am autorizat inculparea lui Michael Lockwood", a declarat Rosemary Ainslie, şefa CPS.

Michael Lockwood urmează să apară în faţa instanţei din Hull (nord-est) la 28 iunie. El neagă acuzaţiile care i se aduc.

Poliţia britanică a fost zguduită recent de mai multe scandaluri, cu agenţi acuzaţi de comportament rasist, homofob, misogin şi chiar criminal. În februarie, David Carrick, un ofiţer de poliţie în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru zeci de violuri şi agresiuni sexuale comise asupra a 12 femei, pe care le-a terorizat folosindu-se de funcţia sa.

Înaintea lui, violarea şi uciderea unei tinere, Sarah Everard, de către agentul de poliţie Wayne Couzens, în 2021, a provocat o undă de şoc în întreaga ţară.

Rapoartele comandate după aceste cazuri au evidenţiat necesitatea unei reforme sistemice în cadrul diferitelor servicii, inclusiv în cadrul poliţiei londoneze Met Police, cea mai mare forţă de poliţie din ţară, care are peste 43.000 de ofiţeri şi angajaţi.

CITEȘTE ȘI Un fost agent din trupele de elită ale Scotland Yard a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru zeci de violuri, un caz care a adâncit criza de încredere prin care trece poliţia londoneză

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.